Każda dokumentacja HACCP wykonana indywidualnie dla Państwa: restauracji, baru, punktu gastronomicznego, zakładu produkcyjnego, piekarni, ciastkarni, sklepu, food truck-u, hurtowni spożywczej, sklepiku szkolnego, straganu, punktu sprzedaży produktów spożywczych itp. przy ścisłej współpracy ze zleceniodawcą.
Opracowana przez nasz zespół Księga HACCP – GHP – GMP uwzględnia 12 kroków wdrażania systemu i 7 zasad systemu HACCP. Zawiera wszystkie schematy, analizy zagrożeń, procedury, instrukcje wymagane przez Państwową Inspekcję Sanitarną, w tym:
opis działalności – technologia produkcji z uwzględnieniem opisu pomieszczeń, wyposażenia, sprzętu;
schematy produkcyjne;
wytyczone krytyczne punkty kontroli;
analizę zagrożeń;
instrukcje produkcyjne;
instrukcje i rejestry Dobrej Praktyki Produkcyjnej – GMP i Dobrej Praktyki Higienicznej – GHP.
Informacje pozyskujemy od klienta w trakcie rozmowy telefonicznej lub przesyłamy formularz do wypełnienia. Księgi HACCP naszych klientów przetrzymujemy w archiwum co pozwala po ewentualnej zmianie zakresu działalności nanieść poprawki bez konieczności opracowywania nowej księgi. Pomagamy naszym klientom w opracowaniu wykazu alergenów dla produkowanych potraw. Wydrukowaną i oprawioną Księgę HACCP-GHP-GMP dostarczamy kurierem za pobraniem. Z chwilą dostarczenia księgi, nasz kontakt z Państwem się nie kończy. Przez okres sześciu miesięcy nanosimy bezpłatnie zmiany i zawsze służymy Państwu pomocą w sprawach sanitarno-higienicznych.